Bionedbrydelighed og CO2-venlig emballage

Miljøvenlighed og klimabesparelser er noget, som står højt på dagsordenen ved forbrugere og politikere.

Derfor har du selvfølgelig muligheden for, at få miljø/bionedbrydelig papkrus hos de fleste producenter i Europa, nedenunder vil der være beskrevet hvad dette betyder. Derudover har du også muligheden for, at gøre dine papkrus mere klimavenlige ved, at sænke CO2 udslippet ved deres produktion og transport, som vil blive beskrevet nedenunder.

Bionedbrydelige papkrus

Almindelige papkrus har normalt et smalt lag af plastik inde i papkruset for, at holde væsken fra nå papiret så papkruset forbliver stabilt. Ved bionedbrydelige papkrus bliver det smalle lag af plastik erstattet med plastik lavet af majsolie, som gør at laget kan kaldes PLA plastik. Ved udskiftningen af dette olielag bliver papkrusene bionedbrydelige. Der opstår dog nogle gange forvirring over hvad bionedbrydelighed egentligt betyder i denne sammenhæng. Bionedbrydelige papkrus betyder egentligt ”industrielt bionedbrydeligt”. Og i Danmark har vi, os bekendt, ikke nogen industrielle nedbrydere som har ressourcer/villigheden til at tage imod bionedbrydelige papkrus.
Bionedbrydelige papkrus må nemlig stadig ikke smides i naturen. Principielt burde bionedbrydelige emballage nedbrydes hurtigere i naturen end ikke bionedbrydeligt emballage ville. Men da det ikke er ordentligt dokumenteret, kan man ikke annoncere med dette. I dag bliver alt forbrugerskrald samlet, og sendt hen til de samme affaldsorteringsanlæg hvor de herefter bliver brændt. Det der bliver brændt bliver kategoriseret som biomasse, og producere energi til varmeanlæg og andet.

Bionedbrydelig standard papkrus med eget tryk

Det gode ved bionedbrydelig papkrus er, at de i forbindelse med produktionen udleder mindre CO2. Det skyldes, at der bruges mindre CO2 når man bearbejder rapsolien fremfor almindelig olie. Til sidst udledes der ikke lige så meget CO2 i forbindelse med fremskaffelsen af rapsolie såsom almindelig olie.

Hos ToGoTryk tilbyder vi muligheden for, at få bionedbrydelig papkrus. Dette er dog ekstra og koster gradvist mere alt efter hvilken papirtykkelse du vælger i forbindelse din papkrus med logo.

Hvad med transporten?

Førhen har de fleste fået produceret deres to go emballage og især papkrus bliver produceret i Asien. Det sker stadig med de fleste store ordre på papkrus, at disse bliver produceret i Asien. Transporten for to go emballage fra Asien til Europa udleder mere CO2 end fragten med lastbil fra producenter i Europa. Dog bliver der udledt mere CO2 på transporten fra Asien på skib end med lastbil som bliver produceret i Europa.

Hos ToGoTryk har vi valgt, at samarbejde tæt med flere producenter i Europa, det sikrer dig skarpe priser i både store og små oplag og hurtig levering. Alle vores papkrus med logo tryk bliver produceret i Europa, det betyder at der bliver udledt mindre CO2 på transporten. Det er både godt for jer og miljøet.

Comments are closed.